Τρίτη 18 Απριλίου 2017

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ

Μ.Σάββατο απόγευμα και οι καμπάνες ηχούν, πιστοί προσέρχονται στο ναό για να ζήσουν το Μέγα Θαύμα της Ανάστασης με την άφιξη του Αγίου Φωτός από τον  Πανάγιο Τάφο. 



Το βράδυ στις 23:00 τελείται η εναρκτήριος Ακολουθία Αναστάσεως και στο ναό, μας υποδέχονται με χαμόγελο οι ευγενικοί επίτροποι και οι ξεχωριστοί ήχοι των ψαλμών των ιεροψαλτών μας.



Λίγο πριν τα μεσάνυχτα ακούγεται το "Δεῦτε λάβετε φῶς ἐκ τοῦ ἀνεσπέρου φωτός, καὶ δοξάσατε Χριστόν, τὸν ἀναστάντα ἐκ νεκρῶν " και σε λίγα λεπτά το Άγιο Φως μεταδίδεται με συγκίνηση σε κάθε πιστό εντός και εκτός του ναού.




Στις 24:00 με το "Χριστός Ἀνέστη" , το χαρμόσυνο μήνυμα της νίκης του Χριστού επί του θανάτου, κορυφώνεται η μεγαλύτερη εορτή του Χριστιανισμού, πλημμυρίζουμε με ελπίδα και χαρά και τα πρόσωπα όλων λάμπουν, όπως όμορφα φωτίζεται και ολόκληρος ο ουρανός με τα δεκάδες πυροτεχνήματα.



Πλήθος πιστών παραμένει εως το τέλος της Θείας Λειτουργίας, όπου μοιράζονται από τους ιερείς μας κόκκινα αυγά και κουλούρια, που με περισσή αγάπη έχουν προετοιμάσει από προηγούμενη ημέρα οι γλυκές κυρίες του ναού μας.

Οι κληρικοί, το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο, οι κυρίες του Σωματείου Αγία Τριάς, οι κυρίες του Φιλοπτώχου ταμείου καθώς και το προσωπικό του Ιερού μας ναού εύχονται σε όλους Χριστός Ανέστη, χρόνια πολλά με υγεία, αγάπη και ελπίδα!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου