Παρασκευή 22 Απριλίου 2016

Προσκυνηματική εκδρομή στην Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου Προδρόμου του Μακρινού

  Η εβδομάδα της Μεγ. Σαρακοστής που διανύουμε έχει καθιερωθεί ως "βουβή" ή "κουφή", διότι σήμερα Παρασκευή απουσιάζει η Ακολουθία των Χαιρετισμών της Παναγίας. Οι ιερείς της ενορίας μας θέλησαν αυτό το απόγευμα που μπορούν, λίγο πριν το μεγάλο κόπο της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδας, να μας γνωρίσουν τη ξεχωριστή Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου Προδρόμου του Μακρυνού. Προγραμμάτισαν λοιπόν μια απογευματινή προσκυνηματική εκδρομή στη μονή, που βρίσκεται σε μια πευκόφυτη πλαγιά, σε υψόμετρο διακοσίων μέτρων πλησίον των Μεγάρων. Εκεί οφείλεται και η προσωνυμία "Μακρυνός", στην απόσταση δηλαδή της μονής από την πόλη των Μεγάρων, συγκριτικά με τους άλλους Ναούς του Αγίου Ιωάννου που επίσης ανήκουν εκκλησιαστικά στην Ιερά Μητρόπολη Μεγάρων και Σαλαμίνας.

  Μακάρι να υπήρχε επιπλέον χρόνος να παραμείνουμε στο Μικρό Απόδειπνο που πλήθος μοναχών έψαλαν, καθώς και να θαυμάσουμε εκτός από το όμορφο τοπίο και καλλιτεχνήματα, μιας και είναι γνωστή η διακονία των αδελφών της Μονής πέρα από την εκκλησιαστική λατρεία, στην αγιογραφία, στην κεντητική, στην κηροπλαστική και στην ιερορραπτική, έχοντας φιλοτεχνήσει με χρυσοκεντήματα καλύμματα Ιερών Σκευών, Επιταφίων, ακόμα και λάβαρα, ιερά άμφια και εθνικές ενδυμασίες.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 






















Συνεχίζουμε την εκδρομή προς την Πάχη Μεγάρων, όπου θα γευματίσουμε στη Ψαροταβέρνα "Αριστόδημος" και θα απολαύσουμε μια βόλτα υπό το φως του φεγγαριού.

 
 


Επιβιβαζόμαστε στο λεωφορείο και λίγο πριν φτάσουμε λαμβάνουμε τις ευχές των ιερέων μας για τη συνέχιση της πνευματικής περισυλλογής για την περίοδο της Μεγάλης Σαρακοστής που διανύουμε και για τη Μεγάλη Εβδομάδα που έρχεται με νηστεία και μετάνοια. Στους δε ενορίτες και φίλους που θα επιλέξουν τις ημέρες αυτές να τις ζήσουν στην επαρχία, οι ιερείς μας ευχήθηκαν καλή Μεγάλη Εβδομάδα και Καλή Ανάσταση!




 





 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου