Σάββατο 9 Απριλίου 2016

Δ΄ Στάση των Χαιρετισμών προς την Υπεραγία Θεοτόκο


Με κατάνυξη τελέστηκε η Δ' Στάση των Χαιρετισμών προς την Υπεραγία Θεοτόκο, στον κατάμεστο ναό μας.
 
Στην ακολουθία των Χαιρετισμών χοροστάτησε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.Ιερώνυμος, πλαισιούμενος από τον Πρωτοσύγκελο της Αρχιεπισκοπής Αρχιμανδρίτη Συμεών Βολιώτη και το Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο της Αρχιεπισκοπής Πρωτοπρεσβύτερο Αδαμάντιο Αυγουστίδη που τον συνόδευαν, καθώς επίσης από τους ιερείς του Ιερού μας Ναού.
 
 
Οι ιερείς μας βρίσκονταν από νωρίς στον προαύλιο χώρο του ναού για να υποδεχτούν τον Αρχιεπίσκοπο, μαζί με τις κυρίες του ναού, τους επίτροπους και τοπικούς παράγοντες που θέλησαν να πάρουν την ευλογία του, καθώς και να τον ευχαριστήσουν για την τιμή της παρουσίας του στην ενορία μας.
 






 
 
Παρά το μεγάλο πλήθος των πιστών που προσήλθαν στο ναό μας, κατά το Θείο λόγο που κήρυξε ο Αρχιεπίσκοπος επικράτησε απόλυτη σιγή. Ο χώρος του ναού φώτισε με το λόγο του, κατά την αναφορά στην Παναγία, που όπως επεσήμανε έγινε η γέφυρα, να ανεβάσει τον άνθρωπο στον ουρανό. Γι' αυτό και τόσο επιτυχημένα η Εκκλησία την έχει τοποθετήσει σε αυτή τη θέση της κόγχης και είναι η Πλατυτέρα των Ουρανών. Τα χέρια της είναι ανοιχτά, σαν μια πρόσκληση σε όλους μας. Είναι στην πρώτη θέση για να της λέμε τα προβλήματά μας και τους πόνους μας. Ας πούμε λοιπόν «χαῖρε ἡ βοήθεια, τῶν πιστῶς δεομένων σου» . 



 

Μετά το πέρας των χαιρετισμών και τις ευχές του Αρχιεπισκόπου προς το εκκλησίασμα, ακολούθησε γεύμα στο αρχονταρίκι του ναού με εδέσματα που ετοίμασαν άξιες κυρίες της ενορίας μας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου