Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2013

5ο Φεστιβάλ Εθελοντισμού Χωρίς Σύνορα



Η αυλαία του «5ο Φεστιβάλ Εθελοντισμού Χωρίς Σύνορα • Έλληνας Πολίτης - Ευρωπαίος Πολίτης» -που διοργάνωσε η  Ευρωπαϊκή Έκφραση & το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Εθελοντισμού-Ελλάδος το Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2012 στο Ηilton- έπεσε και παρά την κρίση, που μαστίζει την ελληνική κοινωνία,  θεωρήθηκε από τους διοργανωτές του πτυχωμένο, αφού κατόρθωσε να συγκεντρώσει και να προσελκύσει  εκατοντάδες ανθρώπους, που αγωνίζονται, ώστε  να μην καταρρεύσουν οι δομές, που στηρίζουν το κοινωνικό σύνολο.

Η όλη διοργάνωση εντάσσεται στο πλαίσιο του  πολύ-συνεδριου  Money Show, ενός εκ των μεγαλυτέρων στην Ευρώπη, που πραγματοποιείται συνεχόμενα επί 22 χρόνια. Σε αυτή την εκδήλωση το Κέντρο Στήριξης της Οικογενείας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών,  ήταν παρόν και έβαλε την δική του κουκίδα ενημέρωσης, γύρω από θέματα εθελοντισμού και δράσεων κυρίως για θέματα οικογενείας, που εκπονεί.
   
Στο Φεστιβάλ συμμετείχαν 43 οργανώσεις με σχετικά περίπτερα. Πραγματοποιήθηκαν 19 ημερίδες, στρογγυλά τραπέζια και σεμινάρια για θέματα κοινωνίας πολιτών που είχαν σαν σκοπό να  αναδειχθεί η κοινωνική ευθύνη όλων των οργανισμών, κερδοσκοπικών και μη, αλλά και η μοναδική αξία και αποστολή του εθελοντισμού, της κοινωνίας πολιτών, της ευεργεσίας, της κοινωνικής επιχειρηματικότητας, του τρίτου τομέα της σύγχρονης ζωής.
       
Η διευθύντρια του ΚΕΣΟ δημοσιογράφος Μαίρη Πίνη, το αναπληρωματικό μέλος του ΔΣ και παράλληλα ιδρύτρια των Ριζών Μαίρη Θεοδωροπούλου, καθώς και η Εθελόντρια  του ΚΕΣΟ κα Γεωργία Πούλου ανέδειξαν,  στους επισκέπτες του Φεστιβάλ τις δράσεις, που έχει εκπονήσει μέχρι σήμερα η συγκεκριμένη υπηρεσία της Αρχιεπισκοπής.   Παράλληλα οι εκπρόσωποι του ΚΕΣΟ  συναντήθηκαν με εκπροσώπους άλλων φορέων που ήδη συνεργάζονται και ενημερώθηκαν για τις τάσεις,  για τις πολιτικές και τα προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που βρίσκονται  καθ’ οδών προς την νέα προγραμματική περίοδο (2014-2020).

Από το περίπτερο του ΚΕΣΟ στο Χίλτον πέρασαν εκατοντάδες άνθρωποι, επώνυμοι και μη. Μεταξύ αυτών ήταν ο πρώην υπουργός Στέλιος Παραθεμέλης, οι αντιδήμαρχοι του δήμου Ασπρόπυργου Στ. Άλματος και Κωνσ. Τσολερίδης, αντιπροσωπεία του Πανεπιστημίου της Λευκωσίας, δημοσιογράφοι των εφημερίδων Χρηματιστήριο, Κεφάλαιο, Εξπρές, Free Sunday, κ.α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου