Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2013

"Ευλογημένο" το 2ο Σκακιστικό Τουρνουά του ΕΚΚΝΑ Αυλώνα


Του Μητροπολίτη Ιλίου κ. Αθηναγόρα

Με πρωτιές έπεσε η αυλαία του 2ου Σκακιστικού Τουρνουά του Ειδικού Καταστήματος Κράτησης  Νέων Αυλώνα, που συνδιοργάνωσαν από κοινού η Σκακιστική Ακαδημία Χαλκίδος  «Παλαμήδης ο Ευβοεύς» και τα Ειδικά Σχολεία (Δημοτικό, Γυμνάσιο Λύκειο) του Καταστήματος Κράτησης Νέων Αυλώνα, την Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012, στην αίθουσα πολιτιστικών εκδηλώσεων  φυλακών του Αυλώνα, από 13:00 έως 16:00μμ.







Λίγες ημέρες πριν (19/12)  την δράση αυτή, των μαθητών είχε ευλογήσει  ο σ. Μητροπολίτης Ιλίου Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ.κ. Αθηναγόρας κατά την διάρκεια επίσκεψης που πραγματοποίησε στο συγκεκριμένο σωφρονιστικό κατάστημα, ως επικεφαλής αντιπροσωπείας του Κέντρου Στήριξης της Οικογένειας (ΚΕΣΟ) της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Στην ίδια αντιπροσωπεία μεταξύ άλλων συμμετείχαν το αναπληρωματικό μέλος του ΔΣ του ΚΕΣΟ πρωτοπρεσβύτερος π. Νικόλαος Αργυρόπουλου και η διευθύντρια του Κέντρου δημοσιογράφος κα Μαίρη Πίνη. 

Η συμμετοχή και το ενδιαφέρον των νεαρών μαθητών του Καταστήματος  και φέτος ήταν μεγάλη. Το τουρνουά πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα πολιτιστικών εκδηλώσεων του Ειδικού Καταστήματος Κράτησης Νέων Αυλώνα. Στο τουρνουά συμμετείχαν 24 μαθητές, ABASH, AHMAD, ANEST, BABI, EMILIANO, ENEA, ENRIK, FABIAN, HALIL, JASMIT, JIHAT, JULIANO, KOSTA, KRISARD, MAHMUDI, MARIUS, MATIN, MOIN, MOSTAFA, RAHMAN, ROKAS, SELAB, SHARZAT, ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ από 7 χώρες. Οι παρτίδες που παίχτηκαν έδειξαν, ότι το επίπεδο των περσινών συμμετεχόντων έχει ανέβει κατά πολύ και για την  διεκδίκηση των τριών πρώτων θέσεων δόθηκαν ομηρικές μάχες.






Την πρώτη θέση κατέκτησε ο Rokas από την Λιθουανία, αήττητος με 5 βαθμούς σε 5 παρτίδες. Τη δεύτερη θέση κατέλαβε ο Emiliano από την Αλβανία με 4 βαθμούς ενώ την τρίτη θέση πήρε ο Anest με 4 βαθμούς από την Αλβανία. Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο πρωταθλητής Rokas το 2011 είχε κατακτήσει το αργυρό μετάλλιο στο διαγωνισμό της Μαθηματικής Εταιρείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου