Τρίτη 3 Απριλίου 2018

Μεγάλη Δευτέρα























Τελέστηκε σήμερα η Ακολουθία του Νυμφίου με τους καλλίφωνους ιεροψάλτες μας να ψέλνουν τα Τροπάρια " Ἰδοὺ ὁ Νυμφίος ἔρχεται "   



και το "Τὸν Νυμφῶνὰ σου βλέπω " 


σε ένα κατάμεστο από πιστούς και πολιτικούς άρχοντες ναό, όπου χοροστάτησε κατά τον Όρθρο της Μεγάλης Τρίτης (Ακολουθία του Νυμφίου) ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Θεσπιών κ.Συμεών, πρωτοσύγκελλος της Ι.Αρχιεπισκοπής Αθηνών.
























Το παρών έδωσαν ο βουλευτής Επικρατείας της Ν.Δ. και πρ.πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών κ.Φορτσάκης Θεόδωρος, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κ.Πατούλης Γιώργος, η Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ.Κοντοσταθάκου Ευαγγελία, ο Αντιδήμαρχος Διαχείρισης Απορριμμάτων κ.Μπρούλιας Γιώργος, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ.Τεντόμας Χρήστος και ο εκλεκτός καθηγητής, συγγραφέας και μέλος του μητροπολιτικού συμβουλίου κ.Ρώμας Χρίστος με τη σύζυγό του.
Μετά το πέρας της Ακολουθίας ο Θεοφιλέστατος μετέφερε τις ευχές του Μακαριωτάτου για ευλογημένες ημέρες με οικογενειακή γαλήνη, χωρίς ατυχήματα στους δρόμους και με διαρκή Ανάσταση στις καρδιές μας. 
Νωρίτερα κατά το κήρυγμά του αναφέρθηκε στο Χριστό που παρουσιάστηκε ως Νυμφίος, ως ο κάλλει ωραίος χωρίς να αναφέρει κανένα θρησκευτικό σύστημα, παρά μόνο να μας προτρέπει να ζήσουμε με αγάπη. Μιλούσε πάντα για την αληθινή αγάπη, μέσα στην οποία θα αναγνωρίζουμε τα λάθη μας, θα εκφράζουμε τη συγγνώμη μας, δε θα υπάρχουν ταμπέλες σε ανθρώπους. Ο Θεοφιλέστατος μας είπε για την αγάπη που θα πρέπει να έχουμε όλοι στις καρδιές μας και θα είναι προς όλους τους συνανθρώπους μας.

Αυτή την αγάπη και την προσφορά τη γνωρίζουν καλά οι κυρίες του ναού μας που για μια ακόμη φορά ετοίμασαν ένα πλούσιο γεύμα και γλυκό κέρασμα, που προσέφεραν στο φιλόξενο και ζεστό Αρχονταρίκι του ναού προς όλους όσους μας τίμησαν με την παρουσία τους. 







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου