Πέμπτη 29 Μαρτίου 2018

"Πορεία προς το Πάθος"




Με ιδιαίτερη χαρά καλωσορίσαμε χθες στο ναό μας τον Πανοσολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π.Ειρηναίο Νάκο, Γενικό Διευθυντή του Εκκλησιαστικού Ιδρύματος Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής της Ιεράς Αρχιεπισκοπή Αθηνών, τον κ.Γεώργιο Δεμμελή, Πρωτοψάλτη του Ι.Ν.Αγίου Διονυσίου Αεροπαγίτου και τη συνοδεία μελών της χορωδίας των Σπουδαστών του Εκκλησιαστικού Ιδρύματος.

Έψαλαν με καθηλωτικό τρόπο βυζαντινούς εκκλησιαστικούς ύμνους της Μεγάλης Εβδομάδας, παρουσία του εκπροσώπου του Αρχιεπισκόπου π.Σεραφείμ, Προϊστάμενου και αρχιερατικού επιτρόπου του Ι.Ν. Αγ.Κωνσταντίνου, των ιερέων του ναού μας και εκατοντάδων πιστών που προσήλθαν και μας τίμησαν με την παρουσία τους.




























Στην "κουφή" όπως συνηθίζεται να λέγεται η εβδομάδα που διανύουμε, διότι δεν υπάρχουν ψαλμωδίες και Χαιρετισμοί εν αναμονή των Παθών, εμείς είχαμε την τύχη να γεμίσουμε τα αυτιά μας και την ψυχή μας με ήχους θεσπέσιους.

 





Με τη λήξη της εκδήλωσης ο πατέρας Νικόλαος προσέφερε εικόνες του Αγίου μας σε όλους όσους συμμετείχαν και προσκάλεσε όλους τους παρευρισκόμενους για ένα ακόμα γλυκό κέρασμα. Η κ.Γιώτα είχε φροντίσει μαζί με άλλες κυρίες του ναού να ετοιμάσουν ζεστούς λουκουμάδες για όλους!
Ο πατέρας Νικόλαος δεν παρέλειψε στον ευχαριστήριο λόγο του να ευχηθεί να έχουμε μια καλή Μεγάλη Εβδομάδα και να συμμετέχουμε στις Ακολουθίες, για να απολαύσουμε με τη σειρά μας ξανά, όλους αυτούς τους υπέροχους ύμνους από τους εκλεκτούς μας ιεροψάλτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου