Σάββατο 25 Μαρτίου 2017

25 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017

Μεγάλη θρησκευτική εορτή σήμερα. Η εκκλησία μας τιμά τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου, τη χαρμόσυνη είδηση για το Χριστιανισμό, της επικείμενης γέννησης του Ιησού Χριστού, που δόθηκε από τον αρχάγγελο Γαβριήλ στην Παναγία. Σήμερα ψάλλεται "Σήμερον τῆς σωτηρίας ἡμῶν τό Κεφάλαιον, καί τοῦ ἀπ᾽ αἰῶνος Μυστηρίου ἡ φανέρωσις· ὁ Υἱός τοῦ Θεοῦ, Υἱός τῆς Παρθένου γίνεται, καί Γαβριήλ τὴν χάριν εὐαγγελίζεται. Διό καὶ ἡμεῖς σὺν αὐτῷ τῇ Θεοτόκῳ βοήσωμεν· Χαῖρε Κεχαριτωμένη, ὁ Κύριος μετὰ σοῦ."






Οι καμπάνες όμως χτυπούν χαρμόσυνα για ένα ακόμη λόγο, καθώς περήφανα κυματίζει και η γαλανόλευκη σημαία. Είναι και εθνική εορτή, αφού η ημέρα αυτή σηματοδοτεί την έναρξη της ελληνικής επανάστασης ενάντια στην οθωμανική κυριαρχία του 1821.





Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας τελέστηκε αρτοκλασία και σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης και περηφάνιας ψάλαμε τον Εθνικό Ύμνο.




Τις ιδιαίτερες ευχές του έδωσε ο πατέρας Νικόλαος για τη ξεχωριστή κ.Ευαγγελία Λαζαρίδη, πρόεδρο του σωματείου "Αγία Τριάς", καθώς και για κάθε μια και έναν ξεχωριστά που γιορτάζει σήμερα.





Χρόνια πολλά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου