Παρασκευή 26 Αυγούστου 2016

Παραμονή Αγίου Φανουρίου

 
 
Περίοπτη θέση στις καρδιές μας έχει ο Άγιος Φανούριος, όπως και στο ναό μας. Αμέτρητες ήταν οι φανουρόπιτες που έφεραν με ευλάβεια γυναίκες, κατά τον εσπερινό, για να τις διαβάσουν οι ιερείς μας και να πάρουν όλοι την ευλογία στα σπίτια τους, καθώς επίσης και να τις μοιράσουν με αγάπη. 

Με πολλαπλάσια αγάπη και ευλογία, όπως είπε ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών Αρχιμ. Συμεών Βολιώτης, κατά το Μέγα Πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό του Αγίου Φανουρίου στο ομώνυμο Ιερό Παρεκκλήσιο του Αγίου στο Ίλιον, πλημμύρισε η εκκλησία. Στον εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας, πλαισιούμενος από πλειάδα Ιερέων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής και της Ιεράς Μητροπόλεως. Ανάμεσα στους ιερείς που τίμησαν την όμορφη ενορία του Αγίου Φανουρίου ήταν και ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού μας, πατέρας Νικόλαος.
 






 
Αύριο Σάββατο 27 Αυγούστου, στις 7.00 το πρωί, θα ψαλεί ο Όρθρος του Αγίου Φανουρίου και η Θεία Λειτουργία. Κατά τη διάρκεια των ιερών Ακολουθιών θα διαβαστεί η ευχή του Αγίου Φανουρίου και θα ευλογηθούν οι φανουρόπιτες.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου