Δευτέρα 18 Ιουλίου 2016

Εορτή Αγίου ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Αιμιλιανού

 

Το πρωί της Δευτέρας τελέστηκε με ιδιαίτερη λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια  ο Όρθρος και η Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, όπου χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Σαλώνων κ.Αντώνιος με τη συμμετοχή ιερέων της Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Το θείο λόγο κήρυξε ο προϊστάμενος του Ι.Ν. Αγίου Παύλου, Αρχιμανδρίτης π. Φιλόθεος .
 Ακολούθησε αρτοκλασία με την ευγενική πρόεδρο του σωματείου "Αγία Τριάς" να παραλαμβάνει τον άρτο και να δέχεται τις όμορφες ευχές από τον πατέρα Νικόλαο.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Κατά τη Θεία Λειτουργία ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος προέβη στη χειροθεσία αναγνώστη του ιεροψάλτη του ναού μας Παναγιώτη.

















 



Το απόγευμα ολοκληρώθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις επί τη ιερά μνήμη του Αγίου ενδόξου Μεγαλομάρτυρα Αιμιλιανού με τον εσπερινό και τη λιτάνευση της Ιερής Εικόνας του Αγίου. Στον εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως Αθηναγόρας, πλαισιούμενος από τον Πρωτοσύγκελο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών π.Συμεών Βολιώτη, από τον Προϊστάμενο του Ιερού μας Ναού πατέρα Νικόλαο, καθώς και από άλλους ιερείς της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.





 
 










 
 
 
 
 
 
 
Παρών, όπως κάθε χρόνο, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ.Προκόπης Παυλόπουλος και εκπρόσωποι της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας. Παρέστη ο πρώην υπουργός κ.Πανούσης , ο Αντιπρόεδρος της Βουλής κ.Κακλαμάνης, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας κ.Τσουβάλας, Διοικητές της Τροχαίας Αττικής και Αθηνών, ο Διοικητής του Τμήματος Κολωνού και Δημοτικοί Άρχοντες.



 
 
Πλήθος κόσμου ακολούθησε τη Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας που πλαισίωναν Αγήματα της Προεδρικής Φρουράς, του Πολεμικού Ναυτικού και του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, ενώ καθ' όλη τη διάρκεια της πομπής  παιάνιζαν οι μπάντες της Ελληνικής Αστυνομίας και του Δήμου Αθηναίων.
Μετά το πέρας της λιτανείας ο πατέρας Νικόλαος δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει όλους όσους συμμετείχαν και συνέβαλαν στη διοργάνωση των εορταστικών εκδηλώσεων, που ολοκληρώθηκαν λαμπρά με το παιάνισμα του εθνικού μας ύμνου.

















 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου