Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015

"Ανάδειξη της Εκκλησιαστικής Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Ανάπτυξη του Θρησκευτικού Τουρισμού"


Η ιστορία και ο πολιτισμός της χώρας μας μαρτυρούν την άρρηκτη σχέση των Ελλήνων και της Ορθοδοξίας ανά τα χρόνια. Ως λαός εκφράζουμε το θρησκευτικό μας αίσθημα, τη βαθιά μας πίστη και ευλάβεια προς το Θεό, επιζητούμε την επικοινωνία με το θείο. Σε συνδυασμό με την απαράμιλλη ομορφιά του τόπου μας και τον πλούτο της εθνικής μας κληρονομιάς, έχουμε δώσει υπόσταση στην έννοια του θρησκευτικού τουρισμού.

Σήμερα, στα πλαίσια της ημερίδας «Ανάδειξη της Εκκλησιαστικής Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Ανάπτυξη του Θρησκευτικού Τουρισμού», που διοργάνωσε η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών, παρουσιάστηκαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες του Ψηφιακού βιωματικού μουσείου και οι δυνατότητες της νέας Ψηφιακής Πλατφόρμας διαχείρισης θρησκευτικών προορισμών της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

 

Παρόντες ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, ο Πρωτοσύγκελος και Γενικός Διευθυντής των Διοικητικών Υπηρεσιών της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Αρχιμανδρίτης Συμεών Βολιώτης, ο Μητροπολίτης Ζακύνθου κ. Διονύσιος, ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Γεώργιος Καμίνης, ο Γενικός Γραμματέας Θρησκευμάτων κ. Γεώργιος Καλαντζής, ως εκπρόσωπος του Υπουργού Παιδείας, αλλά και του Υπουργού Τουρισμού, παρακολούθησαν μαζί με πλήθος κληρικών και λαϊκών τον κατανοητό και απόλυτα προσιτό προς κάθε ηλικία, τρόπο παρουσίασης των νέων αυτών υπηρεσιών, από στελέχη των αναδόχων εταιρειών των έργων.

Ας αναζητήσουμε όλοι αυτή τη μοναδική εμπειρία, αξιοποιώντας αυτές  τις νέες δυνατότητες και να εξερευνήσουμε τους μοναδικούς αυτούς τόπους, μνημεία, έργα τέχνης..



 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου