Δευτέρα 6 Απριλίου 2015

Κυριακή των Βαΐων και Ακολουθία του Νυμφίου

 
Κυριακή των Βαΐων , πρόκειται για την τελευταία Κυριακή της Σαρακοστής και ταυτόχρονα την πρώτη ημέρα της Μεγάλης Εβδομάδας. Ημέρα αφιερωμένη στην είσοδο του Ιησού στην Ιερουσαλήμ, όπου Τον υποδέχθηκαν ως Βασιλέα και γι’ αυτό έστρωσαν στους δρόμους από όπου  περνούσε  βάγια-κλαδιά φοινίκων.
Οι εκκλησίες στολίζονται με βάια και οι πιστοί κρατούν κλαδάκια δάφνης. Στο ναό μας με το πέρας της λειτουργίας μοιράστηκαν στους πιστούς σταυροί από βάια, που με υπομονή έφτιαξαν κυρίες της ενορίας.



















 
Το βράδυ αρχίζει η Μεγάλη Εβδομάδα, αφιερωμένη στα Άγια Πάθη του Ιησού Χριστού. Τελείται η Ακολουθία του Νυμφίου σε κλίμα κατάνυξης και όπως μα προέτρεψε και ο πατέρας Νικόλαος ας συμπορευτούμε με τον Κύριο αυτήν την περίοδο, συμμετέχοντας στους υπέροχους κατανυκτικούς ύμνους της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδος που θα μας μεταφέρουν στα γεγονότα που διαδραματίστηκαν . Ας πορευτούμε καθ’ όλη τη διάρκεια του πάθους και έτσι θα λάβουμε το μεγάλο μήνυμα που εκφράζεται μέσα από τη Σταυρική θυσία και να φθάσουμε ως την ένδοξη Ανάσταση του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού.














 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου